E.P.C.

  E.P.C.

  Sinds 1 januari 2009 is het verplicht voor elke eigenaar die zijn of haar woning te koop of te huur aanbiedt om een Energieprestatiecertificaat (E.P.C.) voor te leggen, zowel voor residentiële als niet-residentiële eenheden (<500m²).
  Het E.P.C. geeft een waarde die gekoppeld is aan een label waarmee potentiële kopers of huurders het energieverbruik per vierkante meter per jaar kunnen aflezen. Bovendien bevat het waardevolle aanbevelingen om de energieprestaties te verbeteren.

  Het certificaat is 10 jaar geldig. 


  Verloop:

  1) U vult het formulier in.
  2) Op dezelfde dag wordt u gecontacteerd voor een plaatsbezoek.
  3) Tijdens dit bezoek inspecteert de energiedeskundige alle vertrekken en elementen zoals buitenschil, daken, vloeren, ramen, deuren, verwarmings- en ventilatiesystemen, koeling, zonnepanelen, zonneboiler, enz.
  4) Enkele dagen later ontvangt u het Energieprestatiecertificaat.

  Tijdens de inspectie zijn sommige zaken mogelijk niet inspecteerbaar, bijvoorbeeld perfect afgewerkte hellende daken of spouwmuren.

  Om toch een zo gunstig en accuraat mogelijk E.P.C. te verkrijgen, kunnen naast de visuele inspectie extra bewijsmaterialen worden aangeleverd, zoals plannen, foto's tijdens de bouwwerken, oudere E.P.C.'s, facturen, lastenboeken, offertes, E.P.B. eindverslagen, technische documentatie, enz.

  De duur van het plaatsbezoek bedraagt ongeveer 1,5 uur.